Altea

Navnet Altea opprinner fra det Greske navnet “Altahia” som betyr “jeg heler”. Denne billedskjønne og rolige byen, med sine brostens belagte gater og hvitmalte hus, strekker seg fra høyden og ned mot havet.


Vis større kart

På det høyeste punktet av byen ligger “Plaza de Nuestra Señora Del Consuelo” Herfra er det en fantastisk utsikt til Calpe stenen (El Peñon de Ifach) i nord og skyskraperne i Benidorm i sør. I senteret og selve hjertet av gamlebyen ligger kirken med sine særpregede blå kupler. Til tider er der et yrende folkeliv rundt kirkeplassen. Kunstnere viser sine bilder, der er marked og alle fortausrestauranter viser seg fra sin beste side – der en noe å finne for enhver smak. Innover i de små gatene i gamlebyen ligger et utvalg av små kunstgallerier og butikker. Disse reflekterer at Altea over mange år har vært et naturlig valg for kunstnere, skribenter og musikere hvor de har hentet. Hver tirsdag er der et stort marked i Altea. Her kan du velge i et stort spekter av gaveartikler, klær, sko, frukt og grønt. Langs den 8km lange kystlinjen byr Altea på strender med sand, rullesteiner, klipper og viker.

bilder fra altea

Altea er det kulturelle hovedsetet for Valencia regionen på grunn av alt byen har å by på: Offentlige og private kunst gallerier, kjente malere og kunstnere, 25 år med Moros y Cristianos feiringer, bibliotek, håndverksutstillinger, musikk konservatorium, og Palau Altea med kapasitet til tusen mennesker, konferanser, konserter og teaterforestillinger av høyeste klasse.